Holtby verruilt komende zomer Schalke voor Tottenham

Lewis Holtby verruilt komende zomer Schalke 04 voor Tottenham Hotspur. De 22-jarige aanvallende middenvelder dient zijn contract uit in Duitsland en begint daarna aan een avontuur in Londen.

Holtby verruilt komende zomer Schalke voor Tottenham

Op de officiële website van Tottenham Hotspur valt te lezen dat een akkoord met de middenvelder is bereikt en dat een transfer alleen nog kan worden geblokkeerd als Holtby niet door de medische keuring heen komt.

Holtby groeide de afgelopen anderhalf jaar uit tot een van de sterkhouders bij Schalke 04. De Bundesliga-formatie heeft nog pogingen ondernomen om het contract van de Duitse international te verlengen, maar Holtby ging daar niet mee akkoord.

'We hoopten dat Lewis zijn toekomst aan die van Schalke wilde verbinden, ook na dit seizoen. Maar hij heeft zijn persoonlijke afwegingen gemaakt en die dienen wij te respecteren', stelde algemeen directeur Horst Heldt eind december toen Holtby aangaf niet te willen verlengen.

Na het heuglijke nieuws rondom de contractverlenging van Klaas-Jan Huntelaar kwam het slechte nieuws van Holtby aan als een klap. In de zomer van 2009 kwam hij over van Alemannia Aachen, maar kon vervolgens geen vaste plek veroveren. Na verhuurperiodes aan VfL Bochum en FSV Mainz 05 kwam hij terug in de zomer van 2011. Vanaf dat moment speelde hij 44 Bundesliga-duels voor de ploeg uit Gelsenkirchen, waarin hij negen keer scoorde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's