Holtby had zonder Engelse roots verlengd bij Schalke 04

Lewis Holtby kan zich gaan verheugen op een carrière in de Premier League. De middenvelder van Schalke 04 tekende vrijdag een contract bij Tottenham Hotspur, waar hij in de zomer aansluit.

Holtby had zonder Engelse roots verlengd bij Schalke 04

Voor Holtby is de overstap een jongensdroom. Op zijn eigen Facebook-pagina gaf de spelmaker aan wat het Engelse voetbal met hem doet. 'Toen ik nog een klein jongetje was zat ik al met mijn vader voor de televisie en zei ik dat ik ooit in Engeland wilde voetballen. Nu heb ik die kans gekregen en direct met beide handen aangegrepen', aldus Holtby.

De Duits international heeft ook een Engelse achtergrond. Dat heeft hem uiteindelijk geholpen bij het maken van zijn keuze. 'Ik heb me altijd goed gevoeld bij Schalke 04 en zal tot de laatste seconde alles blijven geven. Als ik geen Engelse roots gehad had gehad, dan was ik een maanden geleden al akkoord gegaan met een nieuw contract.'

Holtby heeft in Gelsenkirchen een contract dat komende zomer afloopt. Waar Schalke 04 het wel voor elkaar kreeg om het contract van Klaas-Jan Huntelaar open te breken en te verlengen, koos Holtby voor een nieuw avontuur.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's