Holtby geen Huntelaar en besluit tot vertrek bij Schalke

Schalke 04 heeft na het heuglijke nieuws inzake de contractverleging van Klaas-Jan Huntelaar nu een tegenvaller te verwerken gekregen. Lewis Holtby vertrekt namelijk wel.

Holtby geen Huntelaar en besluit tot vertrek bij Schalke

De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract en zal dat ook niet meer verlengen, zo bracht Schalke 04 naar buiten. 'We hoopten dat Lewis zijn toekomst aan die van Schalke wilde verbinden, ook na dit seizoen. Maar hij heeft zijn persoonlijke afwegingen gemaakt en die dienen wij te respecteren', stelde algemeen directeur Horst Heldt.

Holtby heeft zich in de afgelopen twee seizoenen opgeworpen tot een vaste basiskracht. In de zomer van 2009 kwam hij over van Alemannia Aachen, maar hij kon vervolgens geen vaste plek verwerven. Na verhuurperiodes aan VfL Bochum en FSV Mainz 05 kwam hij terug in de zomer van 2011. Vanaf dat moment speelde hij 44 Bundesliga-duels voor de ploeg uit Gelsenkirchen, waarin hij negen keer scoorde.

Waarschijnlijk hoeft Holtby zich niet al te veel zorgen te maken over zijn toekomst in sportief opzicht. Verscheidene clubs worden aan hem gelinkt en vooral in Engeland is men enthousiast over de middenvelder. Arsenal, Liverpool en Everton zijn gegadigden om Holtby over te nemen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's