'Hollands' Hertha komt maar niet weg uit gevarenzone

Met John Heitinga en Roy Beerens negentig minuten binnen de lijnen ging Hertha BSC vrijdag in Berlijn onderuit tegen Hannover 96. Door de 2-0 nederlaag komt de ploeg van Jos Luhukay maar niet weg van de onderste plaatsen.

Hertha BSC begon met vijf punten uit zes wedstrijden niet bepaald denderend aan het Bundesliga-seizoen, herpakte zich met zes punten uit de daaropvolgende drie duels enigszins, maar heeft de weg naar beneden inmiddels weer ingezet. Na een bekernederlaag tegen derdedivisionist Arminia Bielefeld en het competitieverlies bij promovendus SC Paderborn, was vrijdagavond Hannover 96 te sterk.

Luhukay gunde Heitinga, Beerens (op de foto balend na de 0-1 van Jimmy Briand) én ex-Feyenoorder Salomon Kalou basisplaatsen in eigen huis, maar het bleek niet genoeg om punten te pakken. Fransman Briand zette de bezoekers vlak voor rust op voorsprong, een kwartier voor tijd bepaalde Hiroshi Kiyotake de eindstand op 0-2.

Hannover, met voormalig PSV-verdediger Marcelo in de gelederen, stijgt daardoor een voorlopige vierde plaats. Voor het Nederlands getinte Hertha is de situatie een stuk minder rooskleurig. Het staat nu dertiende, op slechts vier punten van hekkensluiters Werder Bremen en Borussia Dortmund. De afstand tot de gevaarlijke zestiende plaats, die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent, is slechts drie punten.