Kalou en Beerens helpen Hertha BSC aan tweede zege

Reacties

Hertha BSC heeft in het kelderduel met VfB Stuttgart de tweede overwinning van het seizoen geboekt: 3-2. Salomon Kalou was met twee doelpunten uitermate belangrijk voor de club van trainer Jos Luhukay. Roy Beerens maakte zijn eerste competitietreffer in Berlijnse dienst.

Kalou en Beerens helpen Hertha BSC aan tweede zege

Luhukay stond na twee punten uit de eerste vier duels onder druk in de Duitse hoofdstad, maar zag tot zijn opluchting dat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Stuttgart drie punten opleverde. Net als anderhalve week geleden tegen VfL Wolfsburg (1-0) was er een hoofdrol voor Kalou. De van Lille overgenomen Ivoriaan maakte voor rust gelijk uit een penalty. Na de onderbreking liet hij bij een snelle uitbraak zijn derde competitiegoal aantekenen.

De vroege tegentreffer van Moritz Leitner, waaraan een lepe hakbal van Vedad Ibisevic voorafging, miste daarmee zijn uitwerking. Zeker toen ook Roy Beerens, net als John Heitinga (op de foto rechts van Kalou) in de basis gestart, een kwartier voor het einde toesloeg na een counter. De voormalige AZ-aanvaller nam een voorzet van Aniss Ben-Hatira in één keer op zijn slof en maakte zo zijn tweede treffer sinds zijn komst naar Hertha BSC. In het bekerduel met Viktoria Köln had de vleugelspits ook al gescoord.

Een eigen doelpunt van Sandro Wagner, opmerkelijk genoeg de vervanger van Kalou, bracht de spanning in de slotfase nog even terug in het Olympiastadion. Hertha boekte desondanks de tweede thuiszege op rij en klimt met acht punten voorlopig van de veertiende naar de twaalfde plaats. Stuttgart, waar Filip Kostic (ex-FC Groningen) in de basis begon, blijft vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.