Højbjerg krijgt nieuwe kans bij Bayern München

Reacties

Pierre-Emile Højbjerg mag het komend seizoen weer bij Bayern München proberen. De 19-jarige middenvelder kwam sinds januari op huurbasis uit voor FC Augsburg.

Højbjerg krijgt nieuwe kans bij Bayern München

Højbjerg moest het in de eerste seizoenshelft voornamelijk met invalbeurten doen bij de Duitse kampioen. In de winterstop verkaste het Deense talent naar Augsburg om waardevolle speeltijd op te doen. De huurling kwam zestien keer in actie voor de nummer vijf van de Bundesliga. Hij scoorde twee keer en bereidde drie doelpunten voor, waaronder de winnende tegen Bayern (0-1).

In de seizoenvoorbereiding krijgt de zesvoudige international de kans om zich te bewijzen bij FC Hollywood. 'Pierre is de afgelopen zes maanden volwassener geworden. We zijn Augsburg dankbaar voor de hulp bij zijn ontwikkeling', aldus sportief directeur Matthias Sammer op de website van de club.

De jonge Deen arriveerde in de zomer van 2012 in Zuid-Duitsland. De Rekordmeister nam hem over van Brøndby IF. In zijn eerste seizoen voor de club uit München kwam Højbjerg  voor het tweede elftal uit. De centrale middenvelder maakte in zijn tweede jaar de stap naar de hoofdmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.