Hoffenheim bespot spookgoal met ludieke kerstkaart

Voor 1899 Hoffenheim was 2013 allerminst een memorabel jaar, met het geïncasseerde spookdoelpunt van Stefan Kießling misschien wel als illustratief moment. Zelfspot kan de Duitse laagvlieger echter niet worden ontzegd.

Hoffenheim bespot spookgoal met ludieke kerstkaart

De club ontliep vorig seizoen op het nippertje degradatie uit de Bundesliga en ontsloeg gedurende de jaargang twee trainers (Markus Babbel en Marco Kurz). Hoewel het Hoffenheim dit seizoen wat beter vergaat, de club staat relatief veilig elfde, kende de formatie van oefenmeester Markus Gisdol wederom de nodige tegenslag.

Hoffenheim verloor op 18 oktober met 2-1 van Bayer Leverkusen door misschien wel het bizarste doelpunt in de geschiedenis van het Duitse voetbal. Kießling veroordeelde Hoffenheim tot een nederlaag met een kopbal die naast ging, maar via een gat in het zijnet alsnog in het doel belandde (foto), waarna een treffer werd toegekend. Hoffenheim eiste nadien dat het duel overgespeeld zou worden, maar de Duitse bond gaf geen krimp.

De dorpsclub speelde daar gevat op in bij het versturen van zijn kerstkaarten, waarop een gat in het net in de vorm van een kerstboom prijkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen