Hodgson selecteert Drinkwater voor duel met Oranje

Reacties

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft Leicester City-middenvelder Danny Drinkwater opgenomen in zijn selectie voor de duels met het Nederlands elftal en Duitsland. Spits Daniel Sturridge keert na lange afwezigheid ook weer terug bij de selectie.

Hodgson selecteert Drinkwater voor duel met Oranje

Drinkwater debuteert in de selectie van het Engelse nationale elftal. De 26-jarige middenvelder floreert dit seizoen bij Premier League-sensatie Leicester in zijn ondergeschikte rol als balafpakker op het middenveld. Hodgson gaf eerder al aan dat Drinkwater 'op de deur klopte' bij zijn ploeg.

Drinkwater genoot zijn opleiding bij Manchester United, maar vertrok in 2012 zonder ook maar een duel voor The Mancuians te spelen naar Leicester. Daar maakte hij de metamorfose van middenmoter in het Championship naar koploper van de Premier League volledig mee. Nu Leicester schittert als lijstaanvoerder in Engeland, krijgt ook de onopvallende Drinkwater steeds meer aandacht, wat nu resulteert in zijn eerste oproep voor de Engelse ploeg. Ook ploeggenoot Jamie Vardy maakt weer deel uit van de 24-koppige selectie. De topscorer van de Premier League speelde al vier keer eerder voor The Three Lions.

'Drinkwater maakt een geweldig seizoen door bij een club die ook een geweldig seizoen beleeft', verklaart Hodgson zijn keuze op de persconferentie. De 68-jarige bondscoach kan nog niet beschikken over zijn geblesseerde aanvoerder Wayne Rooney. 'Gelukkig heb ik nog vijf andere goede spitsen', aldus Hodgson.

Eén van die spitsen is Sturridge. Hij kwam eind 2014 tegen Noorwegen het laatst uit voor Engeland, maar maakt nu zijn rentree. Tottenham Hotspur is met Danny Rose, Kyle Walker, Dele Alli, Eric Dier en Harry Kane hofleverancier van de selectie, gedeeld met Liverpool, dat naast Sturridge Nathaniel Clyne, Jordan Henderson, Adam Lallana en James Milner levert. De oefeninterlands van Engeland worden afgewerkt op 26 (Duitsland) en 29 (Nederland) maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.