Hodgson: 'Sta voor honderd procent achter keuze Gary'

Reacties

De Engelse bondscoach Roy Hodgson ziet alleen maar voordelen bij de aanstelling van zijn assistent Gary Neville als hoofdtrainer bij Valencia.

Hodgson: 'Sta voor honderd procent achter keuze Gary'

Hodgson (rechts op de foto naast Neville) spreekt op de website van de Engelse voetbalbond van een win-win-situatie. 'Zijn ervaringen in Spanje kunnen zijn werk voor het Engelse nationale team alleen maar ten goede komen', zegt hij over zijn assistent, die beide functies in elk geval tot komende zomer gaat combineren.

De veertigjarige Neville krijgt bij Valencia meteen een grote klus op zijn bord, maar Hodgson twijfelt niet aan de capaciteiten van de veertigjarige ex-international. 'Ik ben blij dat Gary heeft besloten deze fantastische mogelijkheid aan te grijpen. Dit is het goede moment voor hem en ik sta voor honderd procent achter zijn keuze.'

Zelf was de ervaren Hodgson (68) tijdens zijn lange carrière ook vaak te porren voor een buitenlands avontuur. 'Ik hoop dat hij net zo geniet van zijn tijd in Spanje als ik heb gedaan van mijn werk in de verschillende landen waarin ik heb gewerkt. Ik wens hem en zijn broer Phil (die zijn assistent wordt, red.) het beste.'

De gebroeders Neville zitten volgende week woensdag voor het eerst samen op de bank, als Valencia het in de Champions League opneemt tegen Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.