HNK Rijeka dankt progressie aan kapitaalinjectie Italiaan

Reacties

HNK Rijeka, donderdagavond tegenstander van Feyenoord in de Europa League, heeft zich in kort tijdsbestek opgewerkt tot dé concurrent van Dinamo Zagreb. Desondanks wordt de vicekampioen van Kroatië gezien als de zwakke broeder in Poule G.

HNK Rijeka dankt progressie aan kapitaalinjectie Italiaan

Met dank aan Gabriele Volpi, de Italiaanse zakenman en oliemagnaat die de club in februari 2012 overnam. Het financieel noodlijdende Rijeka werd van een kapitaalinjectie voorzien, waardoor het zich aan de middelmaat heeft onttrokken.

Het heeft tevens geleid tot intensieve samenwerking met Serie B-club Spezia, waarvan Volpi ook eigenaar is. Zo zijn alleen al dit seizoen drie spelers van Rijeka verhuurd aan de Italiaanse club, terwijl er ook drie de omgekeerde weg hebben bewandeld.

De progressie van Rijeka is ook terug te zien bij de nationale ploeg. Liefst zeven onervaren spelers maken deel uit van de kern van de Kroatische selectie. Een van hen is aanvaller Andrej Kramaric (foto), de voor Feyenoord af te stoppen man. De 23-jarige aanvaller die alleen al in tien competitieduels dertien keer scoorde. Vooral in de een-tegen-een is Kramaric ijzersterk met zijn snelheid en doelgerichtheid.

Discipline
Trainer Matjaz Kek, in het verleden onder meer bondscoach van zijn vaderland Slovenië, speelt het liefst met drie aanvallers en gaat uit van collectieve discipline. De oefenmeester manoeuvreert zich overigens maar wat graag in de underdogpositie. Sevilla, de eerste groepstegenstander, prees hij als 'ploeg die absoluut modern voetbal speelt'. Vervolgens werd Standard Luik omschreven als 'sterkste team in deze poule die favoriet is voor de groepszege'. Naar verwachting zal Fred Rutten een dezer dagen eveneens een pluim van Kek krijgen…

Stadion Kantrida ligt aan de rand van de Adriatische Zee. In die tempel geeft HNK Rijeka nauwelijks iets weg. De 1-2 verloren topper tegen Dinamo Zagreb van vorige maand was de eerste thuisnederlaag sinds mei 2013. Omdat het stadion zich bevindt tussen de zee en een grote klif, werd het in 2011 door CNN toegevoegd aan de lijst van Ongebruikelijke Voetbalstadions.

De accommodatie fungeert nog slechts enkele maanden als thuisbasis. In december wordt de tempel afgebroken, waarna op dezelfde locatie de bouw van het nieuwe stadion begint. Het 22 miljoen euro dure onderkomen wordt naar verwachting opgeleverd in juni 2016. Het is dus niet zo vreemd dat de spelers van Feyenoord zich dinsdagavond tijdens de training een ongeluk schrokken van de dramatische grasmat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.