Feyenoord-opponent Standard Luik geeft zege uit handen

Feyenoord-opponent Standard Luik was lange tijd heer en meester tijdens het thuisduel met Lierse SK, maar verspeelde uiteindelijk wel de zege: 2-2. De Rotterdammers kunnen zich niettemin opmaken voor een pittige klus in de Europa League.

Na vier opeenvolgende overwinningen (alle competities) verspeelde Standard in eigen huis twee dure punten. In Luik zorgde Jelle Van Damme (foto) voor een riante 2-0 ruststand, maar incasseerde de voormalige verdediger van Ajax ook een gele kaart nadat hij iets te uitbundig feestvierde met de cornervlag. Een dure, zo zou later blijken.

Igor De Camargo leek al snel de marge op drie te zetten, maar de aanvaller scoorde vanuit buitenspelpositie. Waar de thuisploeg, zonder de Nederlander Ronnie Stam in de wedstrijdselectie, in de tweede helft naliet de score verder op te voeren zorgde Pierre Yves Ngawa voor een spannende slotfase.

De verdediger kopte na ruim een uur de aansluitingstreffer binnen, terwijl Apostolos Vellios in de blessuretijd de eindstand op 2-2 bepaalde. Zowel Lierse als Standard eindigde het duel met tien man. Bij de bezoekers incasseerde Hernan Losada een rode kaart, terwijl Van Damme in de slotfase zijn tweede gele kaart ontving.

Voor de ploeg van trainer Guy Luzon een teleurstellende generale in aanloop naar het Europa League-duel met Feyenoord, terwijl de Rotterdammers juiste een uitstekende laatste test beleefden. In Deventer werd Go Ahead Eagles met 4-0 verslagen, de eerste zege sinds 28 augustus. Die avond werd Zorya Luhansk met 4-3 geklopt in de strijd om een Europa League-ticket.

In de poulefase kende de ploeg van trainer Fred Rutten een matige start. Feyenoord ging tijdens de eerste groepswedstrijd van de Europa League met 2-0 onderuit bij het Spaanse Sevilla, terwijl Standard met 2-0 te sterk was voor NK Rijeka. Donderdagavond treffen beide clubs elkaar in Rotterdam-Zuid.