Historische Oranje-mijlpaal lonkt bij debutantenbal

Reacties

De derde wedstrijd onder bondscoach Danny Blind kan de boeken ingaan als het duel waarin de 750ste Oranje-international binnen de lijnen komt. Het Nederlands elftal is met liefst vijf potentiële debutanten afgereisd naar Kazachstan.

Historische Oranje-mijlpaal lonkt bij debutantenbal

Van de 22 spelers in het keurkorps van Blind kunnen doelman Jeroen Zoet, de verdedigers Kenny Tete en Virgil van Dijk, middenvelder Riechedly Bazoer en aanvaller Anwar El Ghazi allemaal debuteren in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd. Nederland moet zaterdag om 18.00 uur winnen om in de race te blijven voor de play-offs richting het EK 2016 in Frankrijk.

Of het in Astana daadwerkelijk zover komt moet nog blijken. De kans is na de afmelding van Daryl Janmaat wel groot dat Tete (foto) na Jairo Riedewald de tweede debutant wordt onder het bewind van Blind. De negentienjarige Ajacied, die er vorige maand tegen IJsland (0-1) en Turkije (0-3) ook al bijzat, is de enige rechtsback in de Oranje-selectie.

Mocht Tete daadwerkelijk starten, dan zou de dit seizoen in Amsterdam doorgebroken verdediger de 747ste debutant in de geschiedenis van het Nederlands elftal worden. Om de grens van 750 internationals zaterdag al te passeren, zullen ook Bazoer, Van Dijk en El Ghazi nog minuten moeten maken. Zoet lijkt daar als derde doelman niet op te hoeven rekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.