Hiddink sprak met terneergeslagen Baba na pijnlijke wissel

Reacties

Guus Hiddink heeft met Abdul Baba Rahman gesproken na zijn wissel in het duel met Southampton zaterdag. De Ghanese linksback ging bij het openingsdoelpunt opzichtig in de fout en hoefde van Hiddink na de rust niet meer terug te komen.

Hiddink sprak met terneergeslagen Baba na pijnlijke wissel

'Nog voordat ik ook maar iets had gezegd in de rust was hij al erg terneergeslagen, daarom wisselde ik hem', vertelde Hiddink op zijn perspraatje in aanloop naar het Premier League-duel met Norwich City van dinsdagavond.

In de tweede helft speelde de Braziliaanse linksbuiten Kennedy op de plek van Baba. 'Hij moet nu zien te herstellen, maar we kunnen niet op iedereen wachten. We moeten wel kritisch blijven. Natuurlijk was hij verdrietig, je hebt gezien hoe hij met zijn shirt over zijn hoofd op het veld stond. Steve Holland (assistent-trainer, red.) en ik hebben er met hem over gesproken.'

Subdoel
Door de overwinning in het uitduel met Southampton (2-1) is het eerste 'subdoel' van Hiddink bij Chelsea bereikt. 'Toen ik hier in december kwam, stonden we één punt boven de degradatiestreep, mijn eerste doel was om daar zo snel mogelijk weg te komen. Inmiddels staan we twaalf punten los', weet de Nederlandse manager.

Mochten de FA Cup én League Cup gewonnen worden door ploegen uit de topvijf, dan schuiven de Europa League-tickets door naar plaats zes en zeven. Chelsea is nog slechts vier punten verwijderd van die zevende plek, die nu wordt ingenomen door het Southampton van Ronald Koeman. 'Dat is nu het volgende doel, Chelsea hoort in Europa te spelen', vindt Hiddink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.