Hiddink voldaan: 'Onze kwaliteit komt bovendrijven'

Reacties

De voorbije week heeft het zelfvertrouwen van Chelsea goed gedaan, stelt manager Guus Hiddink. De Londenaren herstelden zich zondag na een Champions League-nederlaag tegen Paris Saint-Germain (2-1) met een 5-1 zege op Manchester City in het toernooi om de FA Cup.

Hiddink voldaan: 'Onze kwaliteit komt bovendrijven'

Chelsea nam het op tegen een veredelde jeugdploeg van City. Mede door blessures liet manager Manuel Pellegrini veel jongelingen starten. De jeugdige Citizens deden het nog best aardig, zegt Hiddink op de Chelsea-site. 'Ze hadden een ervaren defensie, maar jongelingen op het middenveld en in de aanval. Desondanks was City gevaarlijk in de beginfase en deden ze het goed door gelijk te maken.' Al was de 1-1 van de negentienjarige David Faupala ook deels aan de thuisploeg te wijten. César Azpilicueta ging opzichtig in de fout. 'Je mag geen domme fouten maken of slordig worden. Dat ging mis bij de gelijkmaker, toen we slordig waren in onze organisatie.

Hiddink beseft dat hij een mooie week achter de rug heeft. 'Als je vorige week met 5-1 van Newcastle United wint, aardig speelt op bezoek in Parijs en nu weer met 5-1 wint, dan geeft dat ons zelfvertrouwen een impuls. Dat doet me goed.' De kwaliteiten die vorig seizoen in het kampioensjaar in overvloed aanwezig leken bij Chelsea worden na een aantal crisismaanden weer zichtbaar. 'Als wij tactisch gedisciplineerd spelen, een goede defensie organisatie hebben en hoog druk zetten, dan komt de kwaliteit bovendrijven', weet de opvolger van de ontslagen José Mourinho.

Everton
In de kwartfinale komt Chelsea Everton tegen. Hiddink bewaart mooie herinneringen aan confrontaties met The Toffees. De ploeg uit Liverpool was de tegenstander in de FA Cup-finale van 2009, toen Hiddink met Chelsea met 2-1 te sterk was. 'Het verleden telt niet meer', stelt Hiddink, die weigert te klagen over het drukke programma van Chelsea. 'Dat is geen probleem, zeker niet als je een brede selectie hebt. We moeten de traditie van het Engelse voetbal niet vergeten. Dit is de tempel van het voetbal. Het FA Cup-toernooi spreekt wereldwijd tot de verbeelding, dus laten we de waarde van het toernooi niet omlaag halen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.