FA Cup-succes voor Hiddink tegen veredelde jeugdploeg City

Reacties

Chelsea heeft zich zondag ten koste van Manchester City voor de kwartfinale van het FA Cup-toernooi geplaatst. De ploeg van manager Guus Hiddink won met 5-1 van de bezoekers, die met een wel erg jeugdig elftal aantraden.

FA Cup-succes voor Hiddink tegen veredelde jeugdploeg City

Manchester City-manager Manuel Pellegrini gaf eerder al aan slechts dertien fitte spelers beschikbaar te hebben voor de wedstrijd tegen Chelsea. Daar voegde de Chileen aan toe dat hij de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev van aanstaande woensdag een stuk belangrijker vond en tegen Chelsea daarom zou kiezen voor de nodige jeugdspelers.

Met Oluwatosin Adarabioyo (18), Bersant Celina (19), Álex Serrano (21), Manu García (18), David Faupala (19) en Kelechi Iheanacho (19) kwam Pellegrini zijn 'belofte' na en aanvankelijk leek dat nog niet eens zo verkeerd uit te pakken. Diego Costa zette Chelsea uit een voorzet van uitblinker Eden Hazard in de 35ste minuut weliswaar op voorsprong met een fraaie vliegende kopbal, maar Faupala bepaalde de ruststand na goed doorzetten van Iheanacho en een enorme fout van César Azpilicueta op 1-1.

In de tweede helft kwam City er echter niet meer aan te pas en liep Chelsea uit naar een monsterscore. Willian zette de Londenaren na een fraaie counter op aangeven van Hazard op voorsprong. Gary Cahill bracht de marge naar twee door hard binnen te schieten nadat hij de bal na slecht verdedigend werk van City zomaar voor zijn voeten kreeg.

Hazard maakte er met een prachtige vrije trap 4-1 van. Het was pas zijn tweede goal van het seizoen. De Belg maakte beide treffers in het FA Cup-toernooi. Invaller Oscar miste nog een strafschop na een overtreding op de eveneens ingevallen Bertrand Traoré (ex-Vitesse). Nadat Traoré al de paal had geraakt maakte de spits er vlak voor tijd toch nog 5-1 van.

Door de ruime overwinning heeft Chelsea zich geplaatst voor de kwartfinale van het meest prestigieuze bekertoernooi van Engeland. Eerder slaagden Reading, Watford, West Ham United, Everton en Crystal Palace daar ook al in. Arsenal moet op herhaling tegen Hull City, terwijl Manchester United maandagavond op bezoek gaat bij Shrewsbury Town.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.