Hiddink noemt zege verdiend en is bikkelhard voor Baba

Chelsea-manager Guus Hiddink vindt dat zijn ploeg zaterdag terecht heeft gewonnen bij het Southampton van Ronald Koeman. De ervaren coach van de Londenaren was tijdens de 2-1 zege op St. Mary's bikkelhard voor Abdul Baba Rahman, die na een enorme blunder mocht douchen.

Vlak voor rust ging Baba enorm in de fout. Zijn mislukte kopbal bleek de onbedoelde assist voor Shane Long, die de  ploeg van coach Koeman op voorsprong zette. De Ghanese verdediger kreeg in de rust de rekening gepresenteerd voor zijn fout. Hij mocht gaan douchen van Hiddink.

'Ik wil hier niet een of andere smoes gaan verzinnen dat hij geblesseerd was', stelde de voormalige bondscoach na afloop eerlijk in gesprek met de BBC. 'Ik heb hem eraf gehaald vanwege die fout. Daar zal hij mee om moeten gaan. Hij zat er in de rust ook doorheen, maar wij moeten nu eenmaal ook dit soort moeilijke beslissingen nemen.'

Na rust stevende Chelsea aanvankelijk af op een nederlaag. De defensie van Southampton hield, net als in de zes Premier League-duels daarvoor, tot de 75ste minuut de nul. Uiteindelijk zorgde Cesc Fabregas voor 1-1 en kopte Branislav Ivanovic in de slotfase de winnende binnen. 'En ik vond het een verdiende overwinning', aldus Hiddink. 'Dat zij al zo lang geen tegengoal hadden gehad en wij toch winnen, dat maakt het alleen maar mooier voor ons. Na ons cadeautje uit de eerste helft hebben we het na rust heel goed gedaan.'

Hiddink was uitermate content met Ivanovic, die de winnende goal binnenkopte. 'Hij kan enorm goed koppen, springt prima en is dapper. Vervolgens rondt hij ook nog geweldig af', besloot Hiddink lovend.