Hiddink: 'Niet met de kont in de goal hangen'

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink wil tegen Italië een intelligent Oranje zien dat bij balverlies slim met de ruimtes omgaat en weinig weggeeft. 'Maar dat betekent niet dat we met de kont in de goal gaan hangen', stelt de keuzeheer.

Hiddink: 'Niet met de kont in de goal hangen'

Hiddink: 'Bij balverlies wil ik dat we compact staan en geen grote afstanden tussen de linies hebben.' Omdat hij op termijn mannelijker voetbal wil zien van Oranje, is Hiddink blij met de transfers van spelers als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. 'Zij gaan nu in leagues spelen waar het er mannelijk aan toe gaat. Dat betekent niet dat ze gaan schoppen, maar de duels worden steviger. Die transfers zijn belangrijk voor ons.'

Over de opstelling voor het treffen in Bari bestond al geen geheim meer, want Hiddink onthulde woensdag al welke spelers de door hem verkozen 4-3-3-formatie zouden invullen. 'Daarin is niets veranderd', licht de bondscoach toe tegen SBS 6.

Het houdt in dat Dirk Kuijt, op het WK vooral actief als rechts- en linksback, als rechtsbuiten begint. Hij krijgt echter wel de nodige defensieve taken mee. 'Hij moet goede afspraken maken met Daryl Janmaat. Als het nodig is, moet Dirk inzakken om het middenveld te helpen', gaat Hiddink verder.

Links voorin krijgt Jeremain Lens de voorkeur boven Memphis Depay. 'Memphis is een komende man die het goed heeft gedaan, maar hij moet nog wat toevoegen aan zijn spel. Daarnaast is hij vaak gevaarlijker als invaller dan wanneer hij in de basis start. Ik wil Lens nu graag zien op die positie', legt Hiddink uit.

Erik Pieters, die onder Louis van Gaal weinig kansen kreeg, komt in de loop van de wedstrijd zeker als invaller in actie, bevestigt Hiddink. Of Virgil van Dijk mag debuteren en Ibrahim Afellay speelminuten krijgt, laat Hiddink in het midden. 'Dat hangt ook van de wedstrijd en de omstandigheden af.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.