Hiddink kijkt mee bij Europees debuut PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle is vanavond om 20.00 uur officieel de 21ste Nederlandse ploeg met ervaring in het Europese voetbal. Bondscoach Guus Hiddink zal geïnteresseerd meekijken naar het debuut van de Zwollenaren in de play-offs om Europa League-voetbal tegen Sparta Praag.

Hiddink kijkt mee bij Europees debuut PEC Zwolle

De Nederlandse bekerwinnaar is, fusieclubs uitgezonderd, de 21ste ploeg die zich namens ons land in het Europese clubvoetbal meldt. Het zal geen gemakkelijke opgave zijn het Europese avontuur langer dan twee duels te laten duren. De selectie van de Tsjechische recordkampioen herbergt diverse spelers die het volgende maand met hun nationale team zullen opnemen tegen het Oranje van bondscoach Guus Hiddink in de eerste speelronde van de kwalificatiereeks voor Euro 2016.

Pavel Vrba, sinds januari de bondscoach van Tsjechië, zal vurig hopen op een goed resultaat in Zwolle. Voor de Tsjechische internationals is internationaal voetbal immers van groot belang. Want waar zijn voorganger Michal Bilek vooral oog had voor de gevestigde orde (de generatie Tomás Rosicky, Petr Cech, Jaroslav Plasil), heeft bondstrainer Vrba ook veel vertrouwen in de lokale internationals. Momenteel vormen Sparta Praag en Viktoria Plzen zo’n negentig procent van zijn selectie.

Tijdens de laatste interland, begin juni tegen Oostenrijk (1-2 verlies), stonden er liefst zeven internationals van Sparta Praag op het veld. En dan was aanvalsleider David Lafata (32) van de club uit de hoofdstad niet eens opgeroepen.

In de voorronde van de Champions League baarde Sparta Praag recent opzien door met 7-0 te winnen van Levadia Tallinn, met onder meer vijf goals van Lafata. Het tweeluik met Malmö FF eindigde in een anticlimax. De 2-0 nederlaag in Zweden maakte de eerdere 4-2 thuiszege ongedaan. Nu wil Sparta Praag ten koste van PEC Zwolle per se de groepsfase halen. Hiddink zal een van de oplettende kijkers zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.