Hiddink kiest voor Elia, Dost en Janmaat in voorselectie

Reacties

Een interlanddebuut lonkt voor Bas Dost. Guus Hiddink heeft de spits van VfL Wolfsburg opgenomen in de 28-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor de duels met Turkije en Spanje. Eljero Elia en Daryl Janmaat zijn andere opvallende namen in het voorlopige keurkorps. Op vrijdag 20 maart maakt Hiddink de definitieve selectie bekend.

Hiddink kiest voor Elia, Dost en Janmaat in voorselectie

Met zijn plek bij Oranje wordt Dost (25) beloond voor zijn fantastische vorm namens VfL Wolfsburg. De spits maakte sinds de jaarwisseling dertien doelpunten voor de Duitse club. Dost werd in 2012 al eens opgeroepen voor Oranje door toenmalig bondscoach Louis van Gaal, maar moest zich toen vanwege een enkelblessure afmelden.

Elia
Dankzij hun prestaties in Engeland bij respectievelijk Southampton en Newcastle United zijn ook Elia en Janmaat verkozen in de voorselectie. Elia ontbrak al veel langer (zijn laatste interland dateert van 14 november 2012) dan Janmaat, die door zijn fout in het uitduel met Tsjechië (2-1) door Hiddink als zondebok werd gezien.

Ook Feyenoorder Sven van Beek is, in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Terence Kongolo, opgenomen in de voorlopige spelersgroep. Zo is er dit keer bovendien geen plek voor Virgil van Dijk, die voor de duels met Letland en Mexico nog wel tot de voorselectie behoorde maar uiteindelijk afviel. Bruno Martins Indi is ondanks zijn reserverol van de laatste weken bij FC Porto ook op de lijst gezet.

Aanvoerder Robin van Persie (Manchester United), verdediger Karim Rekik (PSV), de middenvelders Leroy Fer (Queens Park Rangers), Kevin Strootman (AS Rom) en rechtsback Paul Verhaegh (FC Augsburg) konden door blessureleed niet opgeroepen worden. Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Jonathan de Guzman (Napoli) en Erik Pieters (Stoke City) zijn opnieuw gepasseerd. Ajacied Davy Klaassen kwakkelde de laatste tijd met blessures en is om die reden waarschijnlijk niet geselecteerd.

PSV
PSV is met zeven afgevaardigden de hofleverancier. Feyenoord en Ajax leveren voorlopig drie spelers; hetgeen inhoudt dat in totaal dertien voorlopig geselecteerde internationals uit de Eredivisie afkomstig zijn.

Nederland hervat de EK-kwalificatiereeks op 28 maart met een thuiswedstrijd tegen Turkije. Een zege is pure noodzaak, want Oranje bezet in Groep A de derde plaats achter Tsjechië en IJsland, met zes punten uit vier duels. Alleen de bovenste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2016; voor de nummer drie wacht een play-off. Op 31 maart speelt Oranje een oefenduel met Spanje; een herhaling van het nu al legendarische WK-duel van vorig jaar, toen Nederland met 5-1 won.

De 28-koppige voorselectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United, Eng), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Sven van Beek (Feyenoord), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United, Eng), Bruno Martins Indi (FC Porto, Por), Ricardo van Rhijn (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa, Eng), Stefan de Vrij (Lazio, Ita), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain, Fra), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus, Gri), Daley Blind (Manchester United, Eng), Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan, Ita), Wesley Sneijder (Galatasaray, Tur), Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg, Dui), Eljero Elia (Southampton, Eng), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04, Dui), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou, Rus), Arjen Robben (Bayern München, Dui).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.