Martins Indi: 'Ik ben blij met de minuten die ik nu krijg'

Reacties

Bruno Martins Indi plaatste zich met FC Porto eenvoudig voor de kwartfinale van de Champions League en is blij dat hij driekwart van de wedstrijd mocht meedoen.

Martins Indi: 'Ik ben blij met de minuten die ik nu krijg'

Sinds begin februari kan Martins Indi, die afgelopen zomer werd overgenomen van Feyenoord, niet meer op een basisplaats rekenen. Tijdens het thuisduel met FC Basel kwam hij door een blessure van de rechtsback van FC Porto echter al snel binnen de lijnen. 'Ik kon lang invallen, wel heel jammer voor Danilo. Veel sterkte voor hem', reageerde de verdediger tegenover de NOS. Na een botsing met Fabiano, zijn eigen doelman, was de Braziliaan even buiten westen.

FC Porto leidde op dat moment al door een treffer van Yacine Brahimi en liep daarna uit naar een 4-0 overwinning, waardoor de club zich voor het eerst sinds het seizoen 2008/09 schaarde bij de laatste acht in de Champions League. Na de wedstrijden liet de 27-voudige kampioen van Portugal weten dat de blessure van de naar een ziekenhuis vervoerde Danilo meevalt.

Martins Indi kon zich eindelijk weer laten zien. Want juist nadat Iván Marcano hem uit de basis had gedreven, begon FC Porto beter te presteren. Een flinke tegenvaller. 'Ja, je wordt aan de kant gezet en het is hopen op minuten. Een beetje vreemde situatie voor mij nu. Ik laat mijn kop niet hangen. Ik ben blij met de minuten die ik nu krijg.'

'Ik heb hier vier jaar getekend. Ik ben een positieve jongen. Ik ga door met wat ik doe. Ik train gewoon keihard. Mijn kansen zullen weer komen', vervolgde Martins Indi, die in de kwartfinale van de Champions League waarschijnlijk speeltijd krijgt. Concurrent Marcano liep tegen FC Basel namelijk tegen een schorsing aan.

Doordat Martins Indi niet meer wekelijks in actie komt, is de kans ook aanwezig dat hij woensdag niet door bondscoach Guus Hiddink wordt opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de interlands tegen Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (vriendschappelijk). 'Ik hoop wel dat ik word geselecteerd voor Oranje, maar ja, ik weet dat ik dan veel moet spelen. Dus het wordt afwachten of ik bij de selectie zit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.