Hervorming van Schots betaald voetbal is van de baan

Een hervorming van het Schotse profvoetbal is van de baan. De Premier League-clubs Ross County en St. Mirren hebben tegen de plannen van de Schotse voetbalbond gestemd. Door het veto van de clubs is het seizoen van Rangers FC gered.

Hervorming van Schots betaald voetbal is van de baan

Om de veranderingen doorgang te laten vinden moesten elf van de twaalf Premier League-clubs haar goedkeuring geven. St. Mirren heeft laten weten liever in een grotere competitie te spelen, maar niet per sé tegen de plannen te zijn.

De plannen hielden in dat er van vier naar drie profliga's zou worden gegaan, met van hoog naar laag twaalf, twaalf en achttien clubs. De huidige Third en Second Division, beide bestaand uit tien clubs, zouden grotendeels worden samengevoegd tot een competitie van achttien ploegen.

Dat voorstel was destijds tegen het zere been van Rangers FC – het voormalige Glasgow Rangers. Wegens een bankroet moest de club dit seizoen beginnen op het vierde niveau. Directeur Charles Green vond doorspelen in januari zelfs overbodig als de plannen doorgang zouden vinden, aangezien het dan sowieso zou promoveren. Twee maanden later werd Rangers kampioen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen