Rangers stuurt Sandaza de laan uit na bizar telefoontje

Het bizarre telefoontje dat Glasgow Rangers-aanvaller Francisco Sandaza onlangs kreeg, heeft zware gevolgen gekregen. De Schotse club, door financiële problemen afgezakt naar de vierde klasse, heeft hem ontslagen.

Rangers stuurt Sandaza de laan uit na bizar telefoontje

Afgelopen zomer kwam Sandaza over van St. Johnstone, maar besprak in een telefoongesprek waarvan hij dacht dat het met zijn zaakwaarnemer was alle details van zijn contract. Dat niet alleen, ook stelde Sandaza de club te willen verlaten voor 'meer geld' en een 'grotere competitie'.

Sandaza stelde zo'n vijfduizend euro per week te verdienen, maar dat dat bedrag op zou kunnen lopen tot dertienduizend euro in het laatste jaar van zijn contract als Rangers de rentree in de Schotse Premier League zou maken.

In hetzelfde gesprek vertelde de aanvaller wel tevreden te zijn in Glasgow, aangezien het salaris goed was en de supporters fantastisch. Een vorstelijker salaris zou hij echter niet afslaan. Rangers vindt de zaak onacceptabel, waarop de leiding van The Gers heeft besloten het contract te ontbinden.

Volgens zijn voormalig zaakwaarnemer Clive Jagger (die niet vanwege het incident maar andere redenen heeft gebroken met de speler) hoeft Sandaza zich niet al te veel zorgen te maken, want volgens hem hebben diverse clubs in België zich al gemeld voor zijn diensten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen