Beursgang moet Rangers naar hoogste niveau helpen

Rangers FC gaat de beurs op. De club wil twintig miljoen pond losweken bij een investeerder en bij fans, om daarmee uiteindelijk promotie naar het hoogste niveau in Schotland te realiseren. Glasgow Rangers ging vorig seizoen failliet en maakte als Rangers FC een doorstart in Division Three, de Schotse vierde klasse.

Beursgang moet Rangers naar hoogste niveau helpen

De naam van de investeerder is nog niet bekend. Wel kunnen fans op internet al aangeven of ze geïnteresseerd zijn aandeelhouder te worden. Met twintig miljoen pond wil het clubbestuur investeren in de selectie en de faciliteiten verbeteren. De bedoeling is dat de club voor het einde van dit kalenderjaar de beurs opgaat.

Charles Green, die de failliete club voor zes miljoen pond opkocht, geeft aan altijd al het plan te hebben gehad op het hoogste niveau terug te keren. 'We wilden onze supporters de mogelijkheid geven om in de club te investeren. Geweldig dat de plannen nu echt vruchten gaan afwerpen', legt hij uit op de clubwebsite.

Rangers had afgelopen seizoen achterstallige betalingen openstaan bij de belastingdienst nadat het op 14 februari onder curatele kwam te staan. De belastingdienst in Edinburgh eiste een bedrag tussen de veertig en tachtig miljoen euro. Dat bedrag heeft de club nooit op weten te hoesten. Vierde klasse

Doordat alle ploegen uit de Schotse Premier League een doorstart op het hoogste niveau als competitievervalsing zagen en tegen stemde, was Rangers FC in haar nieuwe hoedanigheid veroordeeld tot de vierde klasse.

Rangers FC kent onder zijn vorige naam een rijke historie. Sinds de oprichting in 1872 werd de ploeg 54 keer kampioen, won het 33 keer de nationale beker, 27 keer de League Cup en kroonde het zich in 1972 tot winnaar van Europacup voor bekerwinnaars. De supporters houden vertrouwen in hun club, want zelfs in het huidige seizoen zijn meer dan 36 duizend van de 51 duizend zitplaatsen verkocht aan seizoenkaarthouders.

Rangers staat momenteel derde op het vierde Schotse niveau. Na zeven speelronden werden drie wedstrijden gewonnen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's