Herstellende Cocu: 'PSV heeft grote stappen gezet voor titel'

Reacties

De revalidatie van Phillip Cocu verloopt voorspoedig. De PSV-trainer verwacht op 25 juni, bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, weer op het trainingsveld te staan. En als het aan de van een rugoperatie herstelde coach ligt doet PSV dan weer serieus mee om de landstitel. Hij heeft daarvoor voldoende aanknopingspunten gezien tijdens dit seizoen.

Herstellende Cocu: 'PSV heeft grote stappen gezet voor titel'

Cocu moest in maart zijn taken als hoofdtrainer van PSV neerleggen om een goedaardige tumor uit zijn rug te laten verwijderen. Vrijdag stond de oud-international voor het eerst de pers weer te woord. Hij vertelde het goed te maken. 'Ik voel me goed, ben blij dat ik hier zit. Ik wil iedereen bedanken voor de steun.' Op 25 juni zegt hij weer topfit op het trainingsveld van PSV te staan.

Titel
En dan wil Cocu, zoals hij vertelde, met PSV een serieuze gooi naar de landstitel gaan doen na de teleurstellende vierde plaats waarop zijn ploeg onder leiding van zijn assistent Ernest Faber eindigde. De 43-jarige coach is van mening dat dit seizoen is gebleken dat PSV de juiste koers te pakken heeft. Hij ziet geen reden om rigoureuze wijzigingen door te gaan voeren.

'Ik vind dat er sprake is geweest van ontwikkeling', zei hij tegen Voetbal International. 'Het eindsresultaat is niet goed, maar we hebben wel degelijk grote stappen gezet. De spelers beseffen bijvoorbeeld steeds beter wat je moet doen om als een goede prof door het leven te gaan, maar ook hoe het bijvoorbeeld is om drie wedstrijden in de week te spelen.'

Assistent
Cocu laat in het midden of hij zijn onervaren trainersstaf op fulltime-basis gaat versterken met een ervaren assistent. Halverwege het voorbije seizoen haalde hij Guus Hiddink er als parttimer bij. Dat beviel iedereen goed, maar volgens Cocu kun je niet zomaar iedere ervaren trainer in die functie bij de selectie betrekken. 'Het moet wel klikken, ik ga niet een wat meer ervaren trainer aanstellen alleen omdat hij ervaren is. Ik ben daar heel kritisch in. Het is een optie, meer ook niet. De staf heeft dit jaar goed gefunctioneerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.