Herbstmeister Bayern moe maar voldaan winterstop in

Bayern München heeft ook de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft in de Bundesliga winnend afgesloten. Op bezoek bij Hannover 96 werd nipt met 1-0 gewonnen, terwijl er vanuit Keulen nog meer goed nieuws kwam door de nederlaag van rivaal Dortmund. Nu gaat de aandacht uit naar trainer Josep Guardiola, die zeer snel uitsluitsel zal geven over zijn toekomst.

Hoewel de teller van Bayern na zeventien duels op liefst vijftien zeges, één remise en één nederlaag staat, is de ploeg van Guardiola wel aan de verdiende rust toe. Vanwege een stortvloed aan blessures had Guardiola de beschikking over slechts vier wisselspelers. Arjen Robben was ook niet van de partij.

Müller
De vier vaste waarden die vrijdag hun handtekeningen zetten onder nieuwe contracten gaven wel acte de présence. Thomas Müller, die net als Jérôme Boateng en Javi Martínez bijtekende tot 2021, opende op slag van rust de score. De Duitser tekende vanaf elf meter voor zijn veertiende competitiedoelpunt (foto boven). De strafschop was gegeven omdat Hannover-aanvoerder Christian Schulz op onbegrijpelijke wijze hands had gemaakt na een voorzet van Kingsley Coman.

Met die voorsprong kreeg Bayern loon naar werken. De druk uit de eerste helft resulteerde immers in grote kansen. Zo raakte Robert Lewandowski de paal en kon doelman Ron-Robert Zieler met een uiterste krachtsinspanning de rebound van Müller met net voor de lijn wegschieten.

Omdat Neuer in de bloedeloze tweede helft in zijn driehonderdste Bundesliga-wedstrijd voor de elfde keer dit seizoen in een competitiewedstrijd de nul hield, staat Bayern nu op 46 punten. Ook invaller Charlison Benschop kon dat niet voorkomen, waardoor zijn ploeg nog volop in degradatienood verkeert. Omdat naaste achtervolger Borussia Dortmund tegelijkertijd verloor, is de te verdedigen voorsprong na de winterstop acht punten. Vooral het aantal tegentreffers (acht) van Bayern is indrukwekkend laag.

In die tweede seizoenshelft zal Bayern ook op twee andere fronten actief zijn. Juventus wacht als tegenstander in de achtste finale van de Champions League, terwijl het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek gastheer is in de kwartfinale van de strijd om de DFB-Pokal.