Bayern verlengt met Alonso, Boateng, Martínez en Müller

Reacties

Bayern München heeft de contracten van Xabi Alonso, Jérôme Boateng, Javi Martínez en Thomas Müller verlengd. Vooral de zesjarige verbintenis van laatstgenoemde zal in Beieren en omgeving met groot gejuich worden ontvangen.

Bayern verlengt met Alonso, Boateng, Martínez en Müller

Müller (op de foto met Boateng) wordt elke transferperiode weer in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar Louis van Gaal kan een hereniging met zijn pupil nu wel vergeten. De 26-jarige aanvaller heeft zijn contract met twee jaar verlengd tot de zomer van 2021. Ook Boateng, die nog een contract tot 2018 had, en Martínez - wiens oude overeenkomst in 2017 afliep - liggen nu vast tot dat jaar.

'We zijn blij dat we deze belangrijke spelers langdurig hebben vastgelegd', zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de Bayern-website. 'Thomas, Jérôme en Javi weten hoe je titels moet winnen, ook de Champions League. Met hen behoudt onze ploeg voor de lange termijn kwaliteit en stabiliteit', aldus Rummenigge over het trio basiskrachten.

Over de toekomst van Xabi Alonso bestond dit seizoen enige twijfel, maar ook de Spaanse spelmaker blijft nog een jaar langer in München. De 34-jarige middenvelder heeft bijgetekend tot medio 2017. Alonso is volgens bestuurslid Jan-Christian Dreesen met zijn ervaring als wereldkampioen en CL-winnaar 'een belangrijk onderdeel van Bayern München geworden.'

Van het viertal speelt Müller al het langst voor Bayern, sinds hij in 2000 bij de jeugdopleiding kwam. Toch ziet hij geen reden te vertrekken. 'Ik ben ervan overtuigd dat er bij Bayern ook in de komende jaren zeer succesvol voetbal kan worden gespeeld. Ik ben trots en gelukkig dat ik mijn contract heb verlengd', aldus de Duitse international, die dit seizoen al twintig keer scoorde voor Der Rekordmeister

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.