Herboren Atlético heeft Barça weer in het vizier

Atlético Madrid heeft zich uitstekend hersteld van de 2-0 nederlaag van vorige week bij Celta de Vigo. Waar de ploeg van trainer Diego Simeone afgelopen zondag nog leek af te haken in de titelstrijd, is de regerend kampioen nu weer helemaal terug in de race. Waar Barcelona verloor van Málaga, won Atlético wél van Almería.

Atlético Madrid - Almería 3-0
In het eigen Estadio Vicente Calderón pakte Atlético de draad van twee weken geleden weer op. De indrukwekkende 4-0 zege op Real Madrid kreeg een week na de wanvertoning tegen Celta alsnog het vervolg dat het verdiende. Tegen Almería was een sterk eerste half uur genoeg om de vijfde thuiszege op rij te boeken in de Primera División.

Zoals wel vaker dit seizoen stonden de twee aanvallers Mario Mandzukic en Antoine Griezmann aan de basis van de overwinning. De Kroatische targetman maakte vanaf de stip zijn twintigste officiële treffer van het seizoen, vervolgens schoot de Franse dribbelaar zijn zestiende en zeventiende doelpunt tegen de touwen – in beide gevallen op aangeven van Mandzukic.

Dankzij het uitstekende spitsenkoppel blijft Atlético in de race voor titelprolongatie. Dat Guilherme Siqueira in de negentigste minuut nog zijn tweede gele kaart kreeg doet daar niets aan af. De achterstand op Barcelona is weer geslonken tot drie punten. Stadgenoot Real Madrid heeft vier punten meer, maar kan die voorsprong zondag uitbouwen als het de uitwedstrijd tegen Elche wint.

Córdoba – Valencia 1-2
Valencia bleef in het spoor van Atlético Madrid door op bezoek bij Córdoba in de slotfase veerkracht te tonen. Nabil Ghilas had in de 74ste minuut vanaf elf meter de 0-1 van André Gomes ongedaan gemaakt, maar zeven minuten later stelde Pablo Piatti orde op zaken. De Argentijn schoot de bal na terugleggen van Álvaro Negredo via de stuit ietwat gelukkig achter Córdoba-keeper Mikel Saizar.

Valencia stevent daardoor nog altijd af op deelname aan de Champions League. Los Che eindigden het afgelopen seizoen nog teleurstellend als achtste, maar liggen dankzij vijf zeges in de laatste zes duels nu weer op koers om zich voor de voorronden van het miljoenenbal te plaatsen. Nummer drie Atlético heeft drie punten meer, Sevilla volgt met een wedstrijd minder op vijf punten.