Heracles wil snel starten met verbouwing stadion

Reacties

Heracles Almelo maakt haast met de plannen het Polman Stadion uit te breiden en te moderniseren. De club streeft ernaar de politieke goedkeuring daarvoor te krijgen, vóór de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Heracles wil snel starten met verbouwing stadion

Gesprekken tussen afgevaardigden van Heracles en Almelose ambtenaren over onder meer de financiering moeten tot een concreet plan leiden dat op dinsdag 4 maart wordt ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Een definitief voorstel dient op woensdag 12 maart te worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die vervolgens op een speciaal ingelaste zittingsavond over het stadion zal beslissen.

'Met dit tijdspad hopen we nog meer vertraging tegen te gaan', legt directeur Nico-Jan Hoogma uit. 'Als we eerst de verkiezingen, daarna de vorming van een nieuw college en een nieuwe raad en vervolgens ook nog eens het inlezen van de dossiers door nieuwe mensen moeten afwachten, zijn we zo een jaar verder. Wij willen komende zomer al beginnen met de binnenkant van het stadion, zoals de bouw van nieuwe kleedkamers en kantoren.'

De werkzaamheden aan de buitenzijde wil de club komend seizoen uitvoeren. Door het plaatsen van een tweede tribunering wordt de capaciteit opgevoerd naar minimaal 12.500 stoelen. Tijdens de renovatie zal de club de thuisduels gewoon in het Polman Stadion kunnen afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.