Heracles denkt aan renovatie in plaats van nieuwbouw

Reacties

Eerder verbond hij zijn zetel eraan, maar nu lijkt voorzitter Jan Smit toch genoegen te nemen met een alternatief voor een nieuw stadion. Het ziet er steeds meer naar uit dat Heracles Almelo overstapt naar een uitgebreide renovatie van het huidige Polman Stadion.

Heracles denkt aan renovatie in plaats van nieuwbouw

Het alternatieve plan, dat voorziet in een Engels aandoende thuishaven met twaalf- tot vijftienduizend zitplaatsen, werd eind vorig jaar neergelegd door een projectontwikkelaar. Voor de bouw van een nieuw stadion heeft Heracles nog steeds geen goedkeuring van de Provinciale Staten van Overijssel.

Dat college kan zich niet vinden in de hoeveelheid detailhandel die in de voorgenomen nieuwbouw zou komen. Volgens Heracles is die noodzakelijk om een nieuw complex financieel exploitabel te maken.

Plan B
'Voor het eind van deze maand moet duidelijk zijn welke kant we opgaan', zegt Smit (foto). 'Mijn voorkeur gaat uit naar nieuwbouw, maar mijn gevoel zegt dat we richting Plan B gaan. Vanuit de gemeente Almelo en de projectontwikkelaar krijg ik die signalen steeds meer. We zijn al acht jaar bezig met het idee voor een nieuw stadion en op een gegeven moment is het klaar, we moeten een keer verder.'

Smit lijkt zich neer te leggen bij het alternatief. 'Het voordeel van renovatie van het Polman Stadion is dat er geen wijziging van het bestemmingsplan nodig is en we vrij snel kunnen beginnen. Overigens is renovatie niet het juiste woord en gaan we eigenlijk een nieuw stadion op de huidige locatie bouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.