Smit dreigt opnieuw met vertrek bij Heracles Almelo

De uitgestelde besluitvorming over de komst van een nieuw stadion voor Heracles Almelo kan ook grote gevolgen hebben voor de continuïteit in de leiding van de Eredivisieclub. Voorzitter Jan Smit dreigt met opstappen.

Smit dreigt opnieuw met vertrek bij Heracles Almelo

Nadat de gemeenteraad van Almelo de beslissing over de nieuwbouw vooruit schoof naar juni herhaalde voorzitter Jan Smit vorige week zijn dreigement met opstappen. 'Als er in juni geen positieve beslissing komt moet Heracles Almelo per 1 juli op zoek naar een nieuwe voorzitter', zei Smit die de club al bijna vijftien jaar leidt, onomwonden.

Ook trainer Peter Bosz kondigde vorige week aan te zullen opstappen indien de Almelose gemeenteraad in juni geen positief besluit neemt. De politici moeten zich dan uitspreken over de wens van Heracles Almelo om in het stadion grootschaliger detailhandel toe te staan dan eerder was overeengekomen.

Het plan stuit op verzet van ondernemers uit de binnenstad. Het uitstel van de beslissing door de gemeenteraad leidde tot ongeloof bij algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. 'Dit is een enorme deceptie en werkt ook bepaald niet motiverend', aldus Hoogma. 'Bovendien kan het uitstel voor Heracles Almelo vervelende gevolgen hebben. We hebben al de nodige intentieovereenkomsten gesloten met potentiële huurders. We lopen nu het risico dat die hun heil elders in de regio gaan zoeken.' (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen