Heracles vervolgt opmars met gelukkige zege op NEC

Reacties

Heracles Almelo heeft met het nodige geluk de thuiswedstrijd tegen NEC gewonnen: 2-0. Het is een belangrijke zege voor de Tukkers, want beide clubs hadden na veertien duels evenveel punten en Heracles stijgt voorlopig van de elfde naar de achtste plaats in de Eredivisie.

Heracles vervolgt opmars met gelukkige zege op NEC

Heracles kon een voorbeeld nemen aan NEC, dat zich afgelopen weekend met een 3-2 zege op FC Twente had hersteld van de 5-0 oorwassing in De Arena door Ajax. Vrijdagavond moest de ploeg van trainer John Stegeman de 5-1 afstraffing bij AZ van zich afspelen, maar dat lukte ondanks een overvloed aan balbezit maar moeizaam tegen de compact verdedigende Nijmegenaren.

Samuel Armenteros bezorgde Heracles in november twee zeges (tegen Vitesse en Go Ahead), maar verprutste in de vijfde minuut nu een goede kans met een slechte aanname. Lerin Duarte (foto boven), de man die de Zweedse spits vrij voor doelman Joris Delle zette, had in de 37ste minuut meer geluk. Zijn schot van afstand werd dusdanig van richting veranderd dat het via de onderkant van de lat binnenviel.

De spelers van Heracles Almelo herdenken voorafgaand aan het thuisduel met NEC de slachtoffers van de vliegramp waarbij een groot deel van de selectie van de Braziliaanse club Chapecoense om het leven kwam.
De spelers van Heracles Almelo herdenken voorafgaand aan het thuisduel met NEC de slachtoffers van de vliegramp waarbij een groot deel van de selectie van de Braziliaanse club Chapecoense om het leven kwam.

Aangezien Heracles dit seizoen nog nooit de nul hield op eigen veld, hoefde NEC allerminst te wanhopen door die ongelukkige tegengoal. Kévin Mayi was al een keer gevaarlijk geweest na doorkoppen van Julian Von Haacke en kwam in de veertigste minuut meteen dicht bij de gelijkmaker. Uit een voorzet van André Fomitschow kopte de Franse spits buiten bereik van Bram Castro tegen de paal.

Naarmate het weinig verheffende duel vorderde nam NEC meer en meer het heft in handen op jacht naar die ene treffer, maar ook in de 58ste minuut had Heracles het geluk aan zijn zijde. Von Haacke nam een afvallende bal in één keer op zijn slof, de fraaie volley van de Duitse middenvelder spatte uiteen op de paal. Tienersensatie Ferdi Kadioglu kon als invaller het tij voor NEC evenmin keren.

Hyballa, die laatkomers Reagy Ofosu en Quincy Owusu-Abeyie buiten zijn selectie had gehouden, sommeerde zijn spelers in de slotfase naar voren en zag zijn ploeg via Mohamed Rayhi en Dario Dumic ook kansen krijgen. Heracles hield echter stand en deelde in de 82ste minuut de knock-out uit na een goed uitgespeelde tegenaanval. Armenteros scoorde met zijn intikker voor het vierde Eredivisie-duel op rij.

Heracles passeert door de derde zege in vier duels FC Groningen, Sparta Rotterdam en Vitesse, goed voor de voorlopige achtste plaats. Eind oktober stond de club nog vijftiende. NEC blijft twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.