Heracles van wanhoop naar euforie: 'Maar niet gaan zweven'

Reacties

Volgens Heracles Almelo-trainer John Stegeman (foto) is het thuisduel van komende vrijdag met FC Dordrecht, dat nu al tien punten minder heeft dan de Tukkers, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Voorzitter Jan Smit vindt dat de voorgaande weken aantonen dat opportunisme hoogtij viert in de voetbalwereld.

Heracles van wanhoop naar euforie: 'Maar niet gaan zweven'

Na de 2-4 overwinning van afgelopen zondag bij FC Utrecht staat Heracles Almelo voor de eerste keer in dit seizoen niet meer op een plaats die mogelijk degradatie uit de Eredivisie tot gevolg heeft. Door vier van haar laatste vijf competitieduels te winnen, klom de club naar de vijftiende plaats op de ranglijst.

'De wedstrijd tegen Dordrecht wordt voor mij de belangrijkste tot nu toe', zegt trainer John Stegeman tegen Voetbal International. 'Wij kunnen een groot gat slaan naar de laatste plaats. De groep is hongerig, de jongens willen graag dóór. Als trainer vind ik het interessant te zien hoe ze met de nieuwe situatie omgaan. De stemming rond de club is positief geworden, de spelers krijgen lofzangen.'

Ook van voorzitter Jan Smit, die constateert dat de selectie homogeen is geworden. Rond het ontslag van trainer Jan de Jonge kreeg de spelersgroep van de clubleiding nog het verwijt te opereren als los zand. 'Uit de eerste zeven competitiewedstrijden haalden we nul punten', weet Smit. 'Als we vrijdag winnen van FC Dordrecht, stevenen we af op een van de beste seizoenshelften van de afgelopen tien jaar. Zo snel kunnen de zaken keren in het voetbal.'

Stegeman wil ondanks de goede resultaten niet te hard van stapel lopen. 'We blijven van wedstrijd tot wedstrijd kijken en mogen niet gaan zweven', aldus de coach. De basis blijft voor mij hard werken en je ding blijven doen.' Heracles moet het daarbij wel stellen zonder de geblesseerden  Mark Engberink (hamstring), Bart Schenkeveld (knie) en Simon Cziommer (kuit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.