Alflen: 'Gemiste penalty's zijn probleem aan het worden'

Robby Alflen heeft zich na de thuisnederlaag tegen Heracles Almelo (2-4) beklaagd over de instabiliteit in zijn elftal. Bovendien baalde de FC Utrecht-trainer van de gemiste strafschop van Yassin Ayoub.

Ayoub kreeg in de eerste helft de kans FC Utrecht via een strafschop op een 2-1 voorsprong te schieten, maar doelman Dennis Telgenkamp keerde zijn inzet. Twee weken geleden miste Ruud Boymans tegen SC Cambuur (1-3 verlies) ook al een strafschop op een belangrijk moment; destijds stond het 1-0. 'Dat gaat een probleem worden op deze manier', constateerde Alflen tegenover FOX Sports.

'We hebben er deze week met de groep over gesproken', vervolgde de coach. ' Ayoub voelde zich goed en nam 'm, maar het ging weer mis.' Utrecht was in de eerste helft dominant, maar mede door de gemiste strafschop stond het bij de rust 1-1. In de tweede helft sloeg Heracles terug via de counter en nam het de drie punten mee naar Almelo (2-4).

Alflen had een verklaring voor de nederlaag. 'We waren heel erg slordig in balbezit en dan krijg je counters om de oren. We konden na rust niet meer de spelers vinden in het shirt met de juiste kleur. Als dat niet lukt, win je geen wedstrijd in de Eredivisie. Wij zijn vooral in thuiswedstrijden instabiel. Er komt snel onzekerheid in de koppies en dat zag je vandaag ook weer aan alle kanten.'

Omgezet
Heracles-coach John Stegeman besloot na rust 4-4-2 te gaan spelen in plaats van 4-3-3 en die keuze leverde succes op', sprak Stegeman, die met zijn team naar de vijftiende plaats op de ranglijst steeg. 'We hebben het tactisch omgezet en in de tweede helft ging het veel beter. We wilden Utrecht in de omschakeling pijn doen en dat hebben we uitstekend gedaan.'