Heracles Almelo is de onbetwiste keizer van de slotfase

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In Almelo treden Heracles en FC Groningen zaterdagavond in het strijdperk.

Heracles Almelo is de onbetwiste keizer van de slotfase
Speelronde: 18
Aftrap: zaterdag 14 januari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Heracles Almelo en FC Groningen doen weinig voor elkaar onder. Na zeventien speelrondes stond de club uit Overijssel negende met 21 punten, eentje meer dan nummer tien FC Groningen.

• In Almelo stond de ontmoeting tussen Heracles en FC Groningen twaalf keer eerder op het programma in de Eredivisie. Beide clubs kwamen vijfmaal tot winst en twee keer leverde het treffen geen winnaar op.

• Heracles slaat vaak in de slotfase toe. Elf van de 21 treffers die de ploeg van coach John Stegeman maakte, vielen na de zestigste minuut. Geen enkele andere Eredivisie-club maakte relatief gezien zoveel goals in het laatste half uur.

• Tijdens de laatste twee thuisduels van 2016 in de Eredivisie incasseerde Heracles geen treffer. Achtereenvolgens NEC (2-0) en PEC Zwolle (3-0) werden verslagen. In de veertien thuiswedstrijden daarvoor noteerde Heracles slechts één clean sheet.

In De Euroborg eindigde FC Groningen - Heracles Almelo dit seizoen in 0-0.
In De Euroborg eindigde FC Groningen - Heracles Almelo dit seizoen in 0-0.

• Voor doelpunten is Heracles wel erg afhankelijk van Samuel Armenteros. De Cubaanse Zweed nam zes van de laatste negen Eredivisie-goals van de club uit Almelo voor zijn rekening. In totaal staat Armenteros op acht doelpunten, bij aanvang van deze speelronde goed voor een gedeelde zesde plek op de topscorerslijst.

• Heracles heeft liefst drie spelers in de gelederen die dit Eredivisie-seizoen nog geen minuut misten: Bram Castro, Joey Pelupessy en Justin Hoogma. Alleen NEC kan hetzelfde zeggen. Bij de Nijmegenaren hoefden Joris Delle, Gregor Breinburg en Dario Dumic nog niets te missen.

• FC Groningen was vlak voor de winterstop in topvorm. Tijdens de laatste vijf speelrondes pakten de noorderlingen liefst tien punten. Alleen Feyenoord presteerde in die periode met dertien punten nóg beter, Ajax deed het met tien punten net zo goed.

• Ook in het klassement 'aantal inzetten op het aluminium' hoeft FC Groningen alleen aan Feyenoord voorrang te verlenen. De Rotterdammers troffen tien keer de paal of lat, één keer vaker dan FC Groningen, dat plek twee deelt met SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.