FC Groningen stuurt geflopt talent terug naar Juventus

Reacties

FC Groningen heeft Nicolò Pozzebon per direct teruggestuurd naar Juventus. De negentienjarige spits heeft bij de Eredivisie-club niet aan de verwachtingen voldaan.

FC Groningen stuurt geflopt talent terug naar Juventus

Manager technische zaken Peter Jeltema noemde Pozzebon afgelopen zomer nog een 'buitenkansje', toen Groningen hem huurde van Juventus. De Italiaanse aanvaller kwam echter louter in actie in de Derde Divisie voor de beloftenploeg en mag op zoek naar een andere club.

'Bij het huren van Nicolò hadden wij de verwachting dat hij rond deze periode een rol zou kunnen spelen bij de eerste selectie. In de praktijk is gebleken dat hij langer de tijd nodig heeft om bij dat niveau aan te haken', licht Jeltema donderdagmiddag toe op de clubwebsite.

'Daarop zijn we met elkaar in gesprek gegaan om te kijken wat voor alle betrokken partijen het beste was en daarbij is deze optie uit de bus gerold', vervolgt de manager van Groningen. 'Nicolò keert per direct terug naar Juventus, dat voor hem een andere oplossing gaat zoeken.'

Daarmee zijn de clubs niet geslaagd in de opzet van de huurovereenkomst, waarin zelfs een optie tot koop was opgenomen. De bedoeling was dat Pozzebon in het buitenland ervaring zou opdoen op het hoogste niveau, omdat hij in Turijn nog niet in aanmerking kwam voor de hoofdmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.