FC Groningen bevestigt: Rusnák op weg naar Real Salt Lake

Reacties

Albert Rusnák vervolgt zijn loopbaan bij het Amerikaanse Real Salt Lake. Nadat eerder werkgever FC Groningen een overeenstemming had bereikt, is de Slowaak nu ook zelf rond.

FC Groningen bevestigt: Rusnák op weg naar Real Salt Lake

Rusnák tekent een meerjarig contract bij de Amerikaanse club, die uitkomt in de Major League Soccer. De 22-jarige Slowaak had in Groningen nog een contract tot de zomer van 2018. Groningen meldt op de clubwebsite dat Rusnák naar de Verenigde Staten reist voor de medische keuring en definitieve afronding van zijn transfer.

De middenvelder kwam begin 2015 over van Manchester City. Een half jaar eerder was hij verhuurd aan SC Cambuur. Hij speelde uiteindelijk 75 wedstrijden namens de noorderlingen, waarin hij twaalf keer scoorde. Zijn hoogtepunt beleefde hij op 3 mei 2015, toen Rusnák met twee doelpunten FC Groningen de KNVB-beker schonk ten koste van PEC Zwolle.

Peter Jeltema, manager technische zaken bij FC Groningen, vindt dat Rusnák zijn waarde voor FC Groningen wel heeft bewezen. 'Vergeet niet dat hij nog erg jong was toen hij kwam', laat hij VI weten. 'Vervolgens is Albert uitgegroeid tot een vaste waarde. Zijn aandeel in de bekerfinale zullen ze in Groningen niet snel vergeten.'

Van de Streek
Algemeen directeur Hans Nijland liet eerder al weten niet dwars te gaan liggen bij een mogelijke transfer. 'We willen onze salarishuishouding wat beter in balans krijgen', vertelde hij VI. 'We geven nu iets meer uit dan begroot en dat komt onder meer doordat we een te grote selectie hebben. Voor Rusnák zullen we dan ook geen vervanger halen.'

Daarmee lijkt de komst van Sander van de Streek ook uitgesloten. Volgens diverse media was de 23-jarige middenvelder van Cambuur een transfertarget. De club uit Leeuwarden laat weten dat de Groningers geen bod hebben gedaan op Van de Streek, maar dat er vanuit de Eredivisie wel de nodige interesse is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.