Amerikaans avontuur lonkt voor Rusnák

Reacties

FC Groningen heeft een concreet bod van Major League Soccer-club Real Salt Lake City ontvangen voor Albert Rusnák. Het Belgische Zulte Waregem heeft interesse in Bryan Linssen. Groningen staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van één of twee aanvallers.

Amerikaans avontuur lonkt voor Rusnák

Groningen nam Rusnák in januari 2015 over van Manchester City. De Slowaakse offensieve middenvelder speelde in zijn eerste half jaar bij De Trots van het Noorden met name aan de buitenkant, maar had gehoopt na het vertrek van Tjaronn Chery als aanvallende middenvelder te worden ingezet. Zijn prestaties als nummer tien vielen echter niet in de smaak, waardoor hij toch weer werd veroordeeld tot een rol als hangende linksbuiten.

De wens van de 22-jarige Rusnák om zich via Groningen weer in de kijker te spelen voor een rentree in de Premier League lijkt niet uit te komen. Real Salt Lake City biedt nu een uitkomst voor de Slowaak, wiens salaris stevig op de begroting drukt. Rusnak heeft een contract tot 2018 in Groningen.

Linssen
Ook voor Linssen is er concrete interesse. Zulte Waregem heeft zich voor de kerst gemeld voor de 26-jarige buitenspeler. De Belgische nummer drie heeft contact gehad met het management van Groningen, maar heeft nu al een week niets meer laten horen. Danny Hoesen zou ook mogen uitkijken naar een nieuwe club, de van Ajax overgekomen spits komt nauwelijks aan spelen toe onder Faber. De club heeft eerder al aangegeven mee te werken bij een eventueel vertrek van Hedwiges Maduro.

Groningen beschikt over een groot aantal aanvallers en de club is voornemens om de selectie wat kleiner te maken. Het ligt dan ook voor de hand dat er één of twee aanvallers vertrekken deze transferperiode, zeker met het oog op de salarishuishouding, die scheef is gegroeid.

De kans is vooralsnog klein dat daar nieuwe spelers voor in de plaats komen, mogelijke gaten in de selectie zullen naar alle waarschijnlijkheid worden opgevuld met jeugdspelers. Het vertrek van een aantal aanvallers biedt tevens spelers als Oussama Idrissi de kans op meer speelminuten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.