Henriksen: 'Het viel helaas niet onze kant op'

Feyenoord plaatste zich donderdag ten koste van AZ voor de finale van het KNVB-bekertoernooi en zeker op basis van de eerste 45 minuten was dat terecht, concludeerde AZ-middenvelder Markus Henriksen.

'Tijdens de eerste helft waren we niet goed genoeg', aldus Henriksen op de clubwebsite. 'Zij hadden de bal te veel, creëerden veel kansen en kregen veel vrije trappen en corners. We weten dat ze daar goed in zijn. Na rust ging het beter en hadden we het af kunnen maken. Maar Feyenoord deed het ook echt.'

In de tweede helft kwam AZ veel beter voor de dag. Binnen een minuut maakte Henriksen zijn eigen doelpunt goed en stond het 1-1. 'We hadden een goed gesprek tijdens de rust, waardoor daarna het échte AZ het veld op kwam. Na onze vroege gelijkmaker werd Feyenoord nerveus. We hadden veel kansen, maar het viel helaas niet onze kant op.'

Uiteindelijk liep Feyenoord door doelpunten van Michel Kramer en Dirk Kuijt (strafschop) uit naar een 3-1 overwinning, waardoor de Rotterdammers op 24 april in de eigen Kuip tegenover FC Utrecht staan in de eindstrijd.