Van Bronckhorst telt zegeningen nu Feyenoord op piek zit

Voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst werd het donderdagavond in het bekerduel met AZ (3-1 zege) weer maar eens bevestigd: de voetballerij is zo opportunistisch als het maar zijn kan.

Afgelopen zondag boekte Feyenoord in De Galgenwaard voor het eerst sinds negen wedstrijden zonder overwinning weer eens een zege (2-1) en vier dagen later werd AZ op basis van karakter met 3-1 verslagen. 'Je zag na de 1-1 dat het vertrouwen in de ploeg blijft', zo analyseerde de hoofdcoach de moeilijke fase waarin zijn ploeg zat na de gelijkmaker voor de camera van FOX Sports.

De Rotterdammers hadden namelijk een minimale voorsprong overgehouden aan een wervelende eerste helft, maar zakten na de pauze ver terug. Maar na de 1-1 van Markus Henriksen en enkele enorme kansen van de Alkmaarders leefde de thuisploeg ineens weer op en liep het uit naar een 3-1 zege. 'Over de gehele wedstrijd gezien denk ik wel verdiend', stelde Van Bronckhorst.

'We kantelden de wedstrijd in de laatste twintig minuten. Het is zo dat het in het voetbal met pieken en dalen gaat en nu zitten we in een fase dat het goed gaat. Het geeft een goed gevoel dat je de finale haalt. Daar zijn we allemaal blij om, maar we hebben de beker nog niet. We hebben nog wel de kans om daar voor te gaan en daar gaan we dan ook vol voor. Want ik weet hoe mooi het is als je een prijs wint. Daar hebben we een hele grote kans voor in de finale tegen FC Utrecht (op 24 april, red.), maar nu staat eerst SC Cambuur (zondag, 16.45 uur, red.) voor de deur.'