Heldenrol Lukaku geeft Everton vertrouwen richting toppers

Reacties

Uitgerekend tegen zijn oude club West Bromwich Albion (2-3) heeft Romelo Lukaku zich weer van zijn beste kant laten zien. De Belgische spits van Everton was zelf ook erg opgelucht na zijn twee treffers.

Heldenrol Lukaku geeft Everton vertrouwen richting toppers

Lukaku was al sinds 15 augustus (0-3 bij Southampton) niet meer trefzeker geweest in de Premier League. 'Ik ben erg blij met de goals', zei hij op Sky Sports na het duel met West Brom, waarin hij hoogstpersoonlijk de wederopstanding van zijn elftal inleidde. 'Ik had halverwege de wedstrijd niet het gevoel dat we hier nog konden winnen.'

Trainer Robero Martínez meende bovendien dat West Brom over een van de beste defensies in de Premier League beschikt, wat de heldenrol van Lukaku (twee goals en een assist op Arouna Koné) alleen maar meer glans gaf. 'Ik wist dat de 2-1 cruciaal kon zijn', zei de spits over de aansluitingstreffer die hij maakte tegen zijn oude club.

Lukaku kende in het seizoen 2012/13 bij West Brom het productiefste seizoen uit zijn carrière. De toenmalige Chelsea-huurling was liefst zeventien keer trefzeker in de Premier League, waarmee hij bijdroeg aan het beste seizoen van de club in de laatste 35 jaar.  

Everton staat door de zege vijfde in de Premier League, met nu de loodzware wedstrijden tegen Liverpool, Manchester United (beide thuis) en Arsenal (uit) in het vooruitzicht. 'We weten wat ons te doen staat', aldus Lukaku, met vier treffers inmiddels vierde op de topscorerslijst. 'We willen ook in die wedstrijden initiatief tonen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.