Heitinga Klassieker-specialist, El Ahmadi won nog nooit

Reacties

De achttien Ajacieden die door Frank de Boer opgenomen zijn in de selectie voor de bekerkraker tegen Feyenoord kunnen een uitstekende balans in Klassiekers overleggen. Bij de Rotterdammers weten juist maar twee spelers hoe het is om Ajax te verslaan.

Heitinga Klassieker-specialist, El Ahmadi won nog nooit

De 31-jarige John Heitinga, op de foto uit 2003 in duel met Dirk Kuijt, geldt bij Ajax als absolute specialist in Klassiekers. Hij kan woensdag voor de elfde keer aantreden tegen Feyenoord en is wat dat betreft het meest gelouterde selectielid. In de tien vorige confrontaties stapte hij zeven keer als winnaar van het veld, drie keer eindigde het onbeslist.

Ook de andere Ajax-spelers boekten vaak succes tegen de aartsrivaal. Ricardo van Rhijn is zelfs de enige die weet hoe het is om een Klassieker te verliezen. Hij speelde op 29 januari 2012 mee bij de 4-2 nederlaag tegen Feyenoord, tevens het enige verlies dat De Boer als trainer tegen de Rotterdammers leed (W6, G3, V1). Joël Veltman (W4), Viktor Fischer (W3) en Anwar El Ghazi (W1) kunnen bogen op een foutloze balans tegen Feyenoord. Vijf Ajacieden speelden nooit eerder een Klassieker.

Van de achttien Feyenoord-spelers die zondag op het wedstrijdformulier stonden voor de competitiewedstrijd tegen AZ (3-1 winst) kunnen er liefst acht hun eerste Klassieker gaan spelen. Karim El Ahmadi is met tien wedstrijden tegen de Amsterdammers het meest ervaren, maar hij stapte nog nooit als winnaar van het veld (G3, V7).

Miquel Nelom (W1, G3, V5), Dirk Kuijt (W2, G2, V4) en Kenneth Vermeer (W3, G3, V3) wonnen wél minimaal één Klassieker, al kwamen alle zeges van de Feyenoord-goalie tot stand toen hij nog voor Ajax speelde. In De Kuip wordt er woensdagavond om 19.45 uur afgetrapt voor het duel in het KNVB-bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.