Milik en El Ghazi fit voor Klassieker, Riedewald ontbreekt

Reacties

Aanvallers Arek Milik en Anwar El Ghazi zijn, zoals verwacht, inzetbaar voor Ajax voor de KNVB-bekerkraker tegen Feyenoord van woensdagavond (19.45 uur). Jairo Riedewald (foto) krijgt rust van trainer Frank de Boer.

Milik en El Ghazi fit voor Klassieker, Riedewald ontbreekt

De Poolse spits Milik liep onlangs een buikspierblessure op bij de nationale ploeg van Polen en kon daardoor niet in actie komen namens Ajax sinds de interlandweek. El Ghazi was afgelopen weekend ziek en miste daardoor zondag het uitduel met Vitesse (3-1 winst). Ook de Zuid-Afrikaan Thulani Serero, die met een bovenbeenblessure kampte, reist met de selectie van trainer De Boer mee naar Rotterdam.

Jairo Riedewald is verrassend genoeg afwezig in de wedstrijdselectie van Ajax. Hij krijgt rust. Van Davy Klaassen was al bekend dat hij de bekerkraker met Feyenoord aan zich voorbij moet laten gaan. Hij kampt met klachten aan zijn hoofd na een botsing met Vitesse-aanvoerder Guram Kashia. Ook Yaya Sanogo komt sowieso niet in actie in De Kuip. De van Arsenal gehuurde spits kampt nog altijd met liesklachten.

'Sanogo is niet fit', vertelt De Boer op de Ajax-website. 'Van Davy Klaassen hadden we al gezegd dat hij deze wedstrijd zou laten schieten. Het gaat hartstikke goed met hem, hij kon het eerste gedeelte ook gewoon meetrainen. Maar hij moet zich meer richten op zaterdag tegen Roda JC. Anwar is nog wel wat slapjes, maar hij zal er wel bij zijn. Datzelfde geldt voor Arek en Thulani, die weer compleet fit zijn.'

De wedstrijdselectie van Ajax voor het KNVB-bekerduel met Feyenoord:
Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, John Heitinga, Riechedly Bazoer, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Arek Milik, Amin Younes, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Kenny Tete, Thulani Serero, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer, Mitchell Dijks.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.