De Boer prepareert zijn ploeg voor loopwonder Kuijt

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer bewondert Feyenoord in aanloop naar De Klassieker, die woensdagavond op het bekerprogramma staat. De hoofdcoach van de Amsterdammers waarschuwt zijn ploeg voor de man in vorm bij Rotterdamse aartsrivaal: aanvoerder Dirk Kuijt.

De Boer prepareert zijn ploeg voor loopwonder Kuijt

Ajax en Feyenoord gaan met beiden 25 punten op zak aan kop in de Eredivisie, maar treffen elkaar woensdagavond in de Kuip in het KNVB-bekertoernooi. Die is voor De Boer niet van ondergeschikt belang. 'Ik wil tegen Feyenoord winnen, in de competitie of de beker maakt me dan niet uit', stelde hij op de clubsite.

'Ik vind deze wedstrijd te belangrijk om veel jongens die niet zoveel ritme hebben de kans te geven. Ik heb het gevoel dat het basisteam steeds dichter bij elkaar komt. Dat wil ik zo veel mogelijk behouden.' Tweede doelman Diederik Boer neemt - zoals voorafgaand aan het seizoen afgesproken - wel de honneurs waar onder de lat, terwijl verdediger Jario Riedewald rust krijgt.

Schwung
Het wordt voor Ajax nog een hels karwei om Feyenoord onschadelijk te maken in Rotterdam, verwacht De Boer. 'Feyenoord zit in een goede schwung en heeft het thuisvoordeel. Het veldspel ziet er goed uit bij ze. Maar ze hebben ook de kwaliteiten om de tegenstander met lange ballen pijn te doen. Maar ik denk dat wij hun ook heel erg pijn kunnen doen. Als wij zo goed staan als tegen Vitesse (3-1 winst, red.) heb ik er veel vertrouwen in.'

Ajax-trainer Frank de Boer werkte in het verleden als assistent-bondscoach samen met Dirk Kuijt, de man in vorm bij rivaal Feyenoord.
Ajax-trainer Frank de Boer werkte in het verleden als assistent-bondscoach samen met Dirk Kuijt, de man in vorm bij rivaal Feyenoord.

Een van de spelers waar De Boer zijn manschappen al voor waarschuwde in aanloop naar de bekerclash is aanvoerder Dirk Kuijt (35), dit Eredivisie-seizoen al goed voor tien doelpunten. 'Hij heeft zich in vorm geknokt', bewonderde De Boer de aanvaller waarmee hij tijdens het WK 2010 werkte als assistent-bondscoach. 'In het begin deed hij al zijn ding. Toen was hij al heel erg met het team bezig en veel aan het sleuren. Dat is typisch Kuijt.'

'Als het niet goed gaat, kun je hem nooit verwijten dat hij niet hard werkt', vervolgde De Boer. 'We moeten als team Feyenoord uitschakelen, daar is Kuijt onderdeel van. Hij staat op papier rechtsbuiten, maar bivakkeert daar zelden. We zullen hem als team moeten opvangen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.