Heerenveen verliest van Anderlecht in grimmig oefenduel

SC Heerenveen heeft er op de 96ste verjaardag even op mogen hopen, maar het tiental van de Friezen moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Champions League-deelnemer Anderlecht: 3-1. De scheidsrechter was de Friezen niet goed gezind in het oefenduel.

De Friezen hadden binnen het kwartier de voorsprong te pakken tegen de Belgen. Arber Zeneli opende de score op aangeven van Sam Larsson en de ploeg van trainer Jurgen Streppel verdedigde die voorsprong lang met verve. Anderlecht probeerde het voornamelijk van afstand, miste een strafschop (op de paal) en kwam pas tegen tien man langszij.

Na een opstootje tussen Heerenveen-verdediger Lucas Bijker (foto) en Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans stuurde de arbiter de Nederlander met een rode prent naar de kant en kwam de Belg er vanaf met een gele kaart. Zowel Streppel als zijn collega René Weiler opteerden ervoor om toch verder te gaan met elf tegen elf, maar de scheidsrechter wilde hier niet aan, waarna Anderlecht de overtalsituatie kort voor rust al uitbuitte met de 1-1 van Steven Defour.

Na rust bood Heerenveen goed weerstand tegen de thuisploeg, maar kon het niet voorkomen dat de Brusselaars er alsnog met de zege vandoor gingen. In de 73ste minuut liet Trezeguet de 2-1 aantekenen en vijf minuten later was het uitgerekend Tielemans die de eindstand vanaf elf meter op 3-1 bepaalde. Zo tankte Paars-Wit vertrouwen in aanloop naar het duel met FK Rostov van volgende week dinsdag in de derde voorronde van de Champions League en heeft Streppel nog twee oefenduels om verder aan de gedroomde formatie te sleutelen.

Bekijk hier het volledige oefenschema van SC Heerenveen.