Komst Kobayashi naar Heerenveen op losse schroeven

Reacties

Hoewel technisch manager Gerry Hamstra niet op een nog te nemen beslissing wil ingaan, lijkt het niet aannemelijk dat SC Heerenveen Yuki Kobayashi zal aantrekken.

Komst Kobayashi naar Heerenveen op losse schroeven

Hamstra was afgelopen week in Japan om de 24-jarige middenvelder van Jubilo Iwata te bekijken en om met hem te spreken. De deal om de Japanner te contracteren leek lucratief, omdat Nederland en Japan een oude handelsovereenkomst hebben waardoor SC Heerenveen geen 400 duizend euro (een niet-EU-salaris) hoeft te betalen. Maar die regels veranderen na 1 januari 2017 en dan moeten de Friezen Kobayashi dat salaris wel geven.

Daar hebben de Friezen eigenlijk geen geld voor. 'We zijn daarvan op de hoogte', zegt Hamstra tegen Voetbal International. 'We nemen alles mee in onze overweging hem wel of niet aan te trekken, dus dit ook. We hebben bovendien een lijstje waar meerdere middenvelders opstaan. Daarbij zijn kwaliteit en prijs leidend. We willen er nu wel snel een ei over leggen.'

Hoewel Simon Thern na zeer lang blessureleed in het oefenduel met FC Oss zijn rentree heeft gemaakt, heeft SC Heerenveen behoefte aan nog twee directe versterkingen op het middenveld. Hamstra zal bovendien op zoek moeten naar een centrale verdediger nu de club Kenneth Otigba heeft aangegeven dat hij verhuurd mag worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.