Heerenveen praat met Bijker en Schmidt, Slagveer vertrekt

Reacties

Luciano Slagveer vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen. De Friese club licht de optie tot verlenging van zijn aflopende contract niet. Heerenveen blijft wel in gesprek met Lucas Bijker en Doke Schmidt.

Heerenveen praat met Bijker en Schmidt, Slagveer vertrekt

Slagveer speelt sinds 2009 bij Heerenveen. In dat jaar kwam hij over van de jeugdopleiding van FC Emmen. In totaal speelde hij 128 officiële wedstrijden voor de Eredivisionist waarin hij 24 keer scoorde. Dit seizoen krijgt Arber Zeneli vaak de voorkeur boven Slagveer van trainer Jurgen Streppel.

'Hij is op dit moment geen basisspeler en heeft met Larsson en Zeneli twee geduchte concurrenten', legt technisch manager Gerry Hamstra aan VI uit. 'Ook als een van hen zou vertrekken, zouden we een vervanger halen. Voor Luciano was dus niet veel perspectief.'

Bijker en Schmidt
De contracten van Bijker en Schmidt zijn formeel opgezegd door Heerenveen omdat dat volgens de regels voor 1 april moet gebeuren. De optie om het contract van Bijker met een jaar te verlengen is niet gelicht. De club blijft wel in gesprek met zowel Bijker als Schmidt over een eventuele verlenging. Met eerstgenoemde verwacht de club eruit te komen over een nieuw, meerjarig contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.