Heerenveen meldt zich voor Botaka

Reacties

SC Heerenveen is in de zoektocht naar aanvallende versterkingen uitgekomen bij Jordan Botaka. De Friezen hebben zich gemeld bij de twintigjarige rechtsbuiten van Excelsior, maar moeten eerst spelers verkopen voordat er daadwerkelijk gehandeld kan worden.

Heerenveen meldt zich voor Botaka

In eerste instantie waren de pijlen gericht op een andere aanvaller van de promovendus, maar Lars Veldwijk kiest voor een Engels avontuur bij Nottingham Forest. Ferry de Haan, commercieel manager van Excelsior, verwacht dat Veldwijk donderdag zijn handtekening zet bij de club uit het Championship.

Botaka was afgelopen seizoen een van de uitblinkers in het team van trainer Marinus Dijkhuizen. In Friesland wordt de voormalige speler van onder meer ADO den Haag, Club Brugge en Anderlecht gezien als de mogelijke opvolger van de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Rajiv van La Parra.

In navolging van Van La Parra houdt de clubleiding van Heerenveen ook rekening met een vertrek van Hakim Ziyech en Alfred Finnbogason. De IJslandse spits wordt nadrukkelijk gevolgd door Olympiakos Piraeus. Echter, zolang Heerenveen niemand verkoopt kan de club geen transfersommen uitgeven.

Dat houdt in dat het Noorse talent Morten Thorsby, wiens komst de Friezen snel verwachten af te ronden, voorlopig de enige aankoop is. 'We moeten echt zuinig zijn’, zei technisch manager Hans Vonk onlangs al tegen Voetbal International.

Heerenveen strikte eerder Jordy Buijs, die transfervrij overkomt van NAC Breda. Of het bij Buijs en de achttienjarige middenvelder Thorsby blijft hangt af van de ontwikkelingen rondom spelers als Finnbogason en Ziyech.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.