Heerenveen strikt Buijs en hoopt op Noors talent

Reacties

Jordy Buijs vertrekt transfervrij naar SC Heerenveen. De verdediger annex middenvelder komt over van NAC Breda en tekent een contract voor twee seizoenen in Friesland.

Heerenveen strikt Buijs en hoopt op Noors talent

Buijs (25) moet nog wel medisch gekeurd worden door zijn nieuwe werkgever. Die keuring vindt maandag plaats. Buijs was tot voor kort ook in onderhandeling met NAC Breda en FC Groningen. Beide clubs deden hem een aanbieding, maar de partijen kwamen niet tot overeenstemming. Afgelopen week meldde ook Panathinaikos zich voor de verdediger, maar SC Heerenveen kon aan de belangrijkste voorwaarden voldoen.

'Dit is voor mij de perfecte stap in mijn loopbaan', zegt de geboren Rotterdammer, die eerder voor Feyenoord en De Graafschap uitkwam. ‘Ik had bij deze club het beste gevoel. SC Heerenveen staat voor een nieuwe start. Ik heb met Dwight Lodeweges gesproken. Heerenveen kwam met een goed verhaal en er was direct een klik', aldus Buijs. 'Ik word gehaald als verdediger, maar de club weet ook dat ik daarnaast ook op het middenveld kan spelen.'

Thorsby
Mogelijk kondigt Heerenveen op korte termijn de komst van nog een aanwinst aan. De club heeft namelijk serieuze belangstelling in middenvelder Morten Thorsby (18) van het Noorse Stabaek. 'Het is nog niet helemaal rond, maar we willen hem wel graag', aldus Hans Vonk, technisch eindverantwoordelijke van de Friese club tegen Voetbal International.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.