Heerenveen maakt al snel genoeg goals tegen Setúbal

SC Heerenveen klaarde heel makkelijk de klus. In Friesland had de ploeg van coach Trond Sollied aan 23 minuten genoeg om Vitória Setúbal uit te schakelen. Uiteindelijk wonnen de Friezen met 5-2 en dat was ruim voldoende na het 1-1 gelijkspel van twee weken geleden.

Halverwege de eerste helft was SC Heerenveen al nagenoeg zeker van deelname aan de groepsfase van het toernooi om de UEFA Cup. In de zesde minuut kopte Paulo Henrique raak in de rebound nadat een koppoging van Gerald Sibon door doelman Bruno Vale was gekeerd.

In de elfde minuut sloeg Sibon zelf toe in de rebound. De lange aanvaller was snel ter plekke om de bal binnen te schieten nadat een schot van Roy Beerens was gekeerd. En in de 23ste minuut was het wederom Sibon, ditmaal tikte hij heel bekeken de bal met effect buiten bereik van doelman Bruno Vale in het doel: 3-0.

Heerenveen was veel te sterk voor de Portugezen, die er lange tijd amper aan te pas kwamen. Toch moest de thuisploeg nog even oppassen. Want nadat Tarik Elyounoussi in de vijftigste minuut heel beheerst voor 4-0 had gezorgd, nam Heerenveen gas terug en kwam Vitória zowaar terug tot 4-2 via treffers van Bruno Gama en Ricardo Chaves.

Maar voordat de bezoekers qua score écht gevaarlijk werden, stelde Elyounoussi in de 68ste minuut de winst veilig. De Noor was het sluitstuk van een Friese aanval, waarin Danijel Pranjic de doelman omspeelde en de bal klaargelegde voor de spits: 5-2.