Heerenveen kiest voor teambuilding op de ijshockeybaan

De manier waarop de selectie van SC Heerenveen aan de teambuilding werkt, zal met name doelman Kristoffer Nordfeldt goed bevallen. De Zweed, een groot ijshockey-fan, staat woensdagmiddag met zijn teamgenoten op het ijs in het schaatscomplex Thialf.

Heerenveen kiest voor teambuilding op de ijshockeybaan

De Zweed, op zijn dertiende gestopt met de in zijn geboorteland populaire sport, zal samen met Lukas Marecek tot de uitblinkers behoren. 'Lukas Marecek en ik zijn gaan skaten, nu gaan we het met teams doen', zegt keeper Kristoffer Nordfeldt.

'Vooral Lukas is een zeer goede ijshockeyer', benadrukt de keeper. 'Dat komt ook omdat de sport in Tsjechië en Scandinavië erg populair is. Bij de club is voorzitter Robert Veenstra ook fan van de sport, inderdaad.' De Friezen, die afgelopen weekeinde knap van FC Twente wonnen (2-1), kijken naar de play-offs voor Europees voetbal. 'Het is altijd goed om met het team bij elkaar te komen en elkaar beter te leren kennen.'

'Zeker de komende wedstrijden worden heel belangrijk en cruciaal, want we willen de play-offs voor Europees voetbal spelen', meldt Nordfeldt. 'We willen in ieder geval niet in niemandsland eindigen.'

Aanstaande zaterdag wacht het elftal van trainer Marco van Basten opnieuw een zware test, aangezien de ploeg op bezoek gaat bij NAC Breda, de koploper van het kalenderjaar 2013. (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen